FSC - www.fsc.org, Mix, FSC C014047
Produkt przed spienianiem należy schłodzić w lodówce. Przed otwarciem dobrze wstrząsnąć. Spieniać do temperatury nie wyższej niż 65°C. Nie spieniać ponownie. Może być używany na gorąco lub na zimno, nadaje się do przygotowania różnych rodzajów kawy.
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1°C do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.
Alpro Barista Sojowy to roślinna alternatywa dla mleka, dzięki której przygotujesz pyszne cappuccino i latte macchiato. Produkujemy go w 100% na bazie roślin, dlatego nie zawiera laktozy. Napój doskonale się pieni, jest bezglutenowy, stanowi źródło wapnia, białka roślinnego i witamin: B2, B12 i D. Dodaj sojowy napój Alpro Barista do swojej ulubionej kawy i rozpocznij dzień ze smakiem!
Napój sojowy z wapniem i witaminami.
Produkt bezglutenowy. Naturalnie nie zawiera laktozy. baza sojowa (96 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (8,7 %))
ekstrakt jabłkowy
regulatory kwasowości (fosforany potasu)
wapń
sól morska
stabilizator (guma gellan)
witaminy B2, B12, D2
Nie zawiera: zboża zawierające gluten, mleko
Zawiera: soja
| Wartość odżywcza w 100 ml |
---|
Energia | 177 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 2,7 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 0,6 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 0,10 g |
Witaminy: | |
- D2 | 0,75 µg* |
- ryboflawina | 0,21 mg* |
- B12 | 0,38 µg* |
Składniki mineralne: | |
- wapń | 120 mg* |
*= 15 % referencyjnych wartości spożycia | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 25
Trwałość po otwarciu: 5 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 1
Doskonale się pieni
Bogaty w białko roślinne
Źródło wapnia i witamin B2, B12 i D
100% roślinny
Naturalnie bez laktozy
Bezglutenowy
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): l
Producent: Danone Sp. z o.o.
Danone sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
Infolinia: 801 33 1133
Opłata według taryfy operatora