Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Przygotuj:
200 g makaronu
50 g masła lub margaryny
25 g żółtego sera
200 ml mleka
Sposób przygotowania:
1) Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
2) W drugim garnku wymieszaj fix Knorr z mlekiem, dodaj masło lub margarynę, całość zagotuj.
3) Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.
Rada:
1) Dla jeszcze lepszego efektu dodaj więcej startego sera.
2) Gotowe danie, po przełożeniu do żaroodpornego naczynia możesz zapiec w piekarniku przez 15 minut w 200 °C.
Warzywna inspiracja
Zapiekany Mac'n Cheese z warzywami
Przygotuj: 200 g makaronu, 50 g masła, 100 g żółtego sera, 200 ml mleka, 200 g szpinaku, 100 g suszonych pomidorów, 1 łyżkę pestek słonecznika, 100 g cebuli, 2 łyżki oleju.
Sposób przygotowania:
1) Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
2) Pokrojoną cebulę razem z pestkami słonecznika podsmaż w garnku na oleju, dodaj szpinak i pokrojone suszone pomidory. Wszystko razem smaż chwilę, a następnie zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr, dodaj masło i gotuj aż sos zgęstnieje.
3) Do sosu dodaj makaron i połowę startego sera, dokładnie wymieszaj. Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz z wierzchu pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.
Kompozycja sera i przypraw do przygotowania dania mac'n cheese.
Może zawierać żyto, jęczmień, owies, jaja, soję, seler i gorczycę.
1 porcja dania = 250 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.