Najlepiej spożyć przed: data na zakrętce.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Sposób przyrządzania:
zagotować 2-3 i wody, dodać kiełbasę lub wędzonkę oraz uprzednio wstrząśniętą zawartość butelki.
Gotować 10-15 min.
Dodać mąkę, ząbek czosnku, sól, pieprz, ziele angielskie.
Podawać z jajem lub ziemniakami.
Smacznego!
Baza do przygotowania żurku.
woda
mąka żytnia
sól
czosnek
majeranek
liść laurowy
pieprz ziołowy
ziele angielskie
regulator kwasowości: kwas mlekowy
substancja konserwująca: E 202
Zawiera: żyto
konserwanty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 101 kJ / 24 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,3 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,90 g |
Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: Mosso Kewpie Poland Sp. z o.o.
Mosso Kewpie Poland Sp. z o.o.
Puchały, ul. Wirażowa 43, 05-090 Raszyn
www.mosso.pl
22 720 42 42