Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt przeznaczony dla dzieci w wieku 3+.
Dodaj:
- 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego (schłodzonego)
- 450 ml ciepłej wody
- Opcjonalnie: biszkopty na spód
Sposób przygotowania:
1. Mocno schłodź mleko, aby dobrze się ubiło.
Do szklanki wlej 150 ml ciepłej wody, czyli 75 ml wrzątku (ok. 8 łyżek) + 75 ml zimnej (ok. 8 łyżek). Wsyp żółtą mieszankę i energicznie mieszaj do dokładnego rozpuszczenia. Następnie w ten sam sposób rozpuść mieszanki zieloną i różową.
2. Mocno schłodzone mleko zagęszczone niesłodzone ubijaj na najwyższych obrotach miksera przez ok. 1-2 min do uzyskania jednorodnej pianki.
3. Powstałą mleczną piankę przemieszaj łyżką, podziel - 3 - na trzy równe części i umieść w 3 oddzielnych naczyniach. Spód formy (Ø 24 cm) możesz wyłożyć papierem do pieczenia i dodatkowo biszkoptami.
4. Do pierwszego naczynia z pianką dodaj rozpuszczoną żółtą mieszankę i krótko zmiksuj na najwyższych obrotach miksera do dokładnego połączenia (ok. 30 sek.). Tak samo postępuj z pozostałymi porcjami pianki i mieszanką zieloną oraz różową.
5. Od razu po wymieszaniu nakładaj naprzemiennie na środek po 2-3 łyżki kolorowej piankowej masy, np. 2-3 łyżki żółtej, potem zielonej i różowej itd. Pamiętaj, by zawsze zaczynać od środka. W trakcie nakładania co jakiś czas lekko potrząsaj foremką na boki, aby ciasto równomiernie się rozłożyło. Nie mieszaj pianki łyżką w formie.
6. Wstaw do lodówki na ok. 1-2 godz. Gdy ciasto stężeje, oddziel je nożem od formy, zdejmij obręcz i ciesz się smakiem piankowej tęczy.
Smacznego!
Przygotowanie: ok. 20 min
Chłodzenie: 1-2 h
Mieszanki w proszku do przyrządzenia ciasta piankowego w kolorze żółtym o smaku śmietankowym, zielonym o smaku jabłkowym i różowym o smaku truskawkowym.
Możliwa obecność
MLEKA i
ZBÓŻ ZAWIERAJĄCYCH GLUTEN.
Z mieszanki otrzymujemy 12 porcji ciasta. 1 porcja = ok. 93 g
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001