Dr. Oetker Rainbow Piankowe ciasto na zimno 168 g

Nowy produkt

10,99 zł

65,42 zł / kg

5900437084794

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt przeznaczony dla dzieci w wieku 3+.
Dodaj:
- 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego (schłodzonego)
- 450 ml ciepłej wody
- Opcjonalnie: biszkopty na spód

Sposób przygotowania:
1. Mocno schłodź mleko, aby dobrze się ubiło.
Do szklanki wlej 150 ml ciepłej wody, czyli 75 ml wrzątku (ok. 8 łyżek) + 75 ml zimnej (ok. 8 łyżek). Wsyp żółtą mieszankę i energicznie mieszaj do dokładnego rozpuszczenia. Następnie w ten sam sposób rozpuść mieszanki zieloną i różową.
2. Mocno schłodzone mleko zagęszczone niesłodzone ubijaj na najwyższych obrotach miksera przez ok. 1-2 min do uzyskania jednorodnej pianki.
3. Powstałą mleczną piankę przemieszaj łyżką, podziel - 3 - na trzy równe części i umieść w 3 oddzielnych naczyniach. Spód formy (Ø 24 cm) możesz wyłożyć papierem do pieczenia i dodatkowo biszkoptami.
4. Do pierwszego naczynia z pianką dodaj rozpuszczoną żółtą mieszankę i krótko zmiksuj na najwyższych obrotach miksera do dokładnego połączenia (ok. 30 sek.). Tak samo postępuj z pozostałymi porcjami pianki i mieszanką zieloną oraz różową.
5. Od razu po wymieszaniu nakładaj naprzemiennie na środek po 2-3 łyżki kolorowej piankowej masy, np. 2-3 łyżki żółtej, potem zielonej i różowej itd. Pamiętaj, by zawsze zaczynać od środka. W trakcie nakładania co jakiś czas lekko potrząsaj foremką na boki, aby ciasto równomiernie się rozłożyło. Nie mieszaj pianki łyżką w formie.
6. Wstaw do lodówki na ok. 1-2 godz. Gdy ciasto stężeje, oddziel je nożem od formy, zdejmij obręcz i ciesz się smakiem piankowej tęczy.
Smacznego!

Przygotowanie: ok. 20 min
Chłodzenie: 1-2 h
Mieszanki w proszku do przyrządzenia ciasta piankowego w kolorze żółtym o smaku śmietankowym, zielonym o smaku jabłkowym i różowym o smaku truskawkowym.
Możliwa obecność MLEKA i ZBÓŻ ZAWIERAJĄCYCH GLUTEN.
Z mieszanki otrzymujemy 12 porcji ciasta. 1 porcja = ok. 93 g
Jednostka miaryszt.
cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
barwniki (karoteny, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin)
proszek z buraka (maltodekstryna, koncentrat z buraka)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko zagęszczone niesłodzone 7,5 % tł. bez biszkoptów) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko zagęszczone niesłodzone 7,5 % tł. bez biszkoptów) 1 porcję = 93 g(%*)
Energia496 kJ461 kJ5 %
Energia118 kcal109 kcal5 %
Tłuszcz3,4 g3,1 g4 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone2,0 g1,9 g10 %
Węglowodany17 g16 g6 %
w tym Cukry16 g15 g17 %
Białko4,5 g4,2 g8 %
Sól0,15 g0,13 g2 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 12 porcji ciasta. 1 porcja = ok. 93 g

Wymiar liczbowy: 168
Cechy: w opakowaniu mieszanki do: żółtej masy o smaku śmietankowym, zielonej masy o smaku jabłkowym, różowej masy o smaku truskawkowym
Opakowanie zawiera:
trzy mieszanki po 56 g do przyrządzenia ciasta piankowego w kolorze żółtym, zielonym i różowym.
Rozmiar opakowania: 168
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z mieszanki otrzymujemy 12 porcji ciasta.

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001

Ostatnio oglądane