Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Baton piernikowy z nadzieniem o smaku limonki w białej czekoladzie.
Może zawierać
jaja,
orzeszki arachidowe,
orzechy,
nasiona sezamu.
nadzienie 33 % [cukier, zagęszczony przecier jabłkowy, koncentrat limonki 0,3 %, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas winowy), substancja zagęszczająca (pektyny), aromat, substancje konserwujące (sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu), barwnik (kurkumina)]
biała czekolada 30 % (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat]
mąka pszenna
mąka żytnia
cukier
barwnik (karmel)
substancja spulchniająca (węglany amonu)
przyprawy
sól
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Może zawierać: jaja, orzechy, orzeszki ziemne, sezam
Zawiera: mleko, żyto, soja, dwutlenek siarki / siarczyny, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 1619 kJ /384 kcal |
Tłuszcz | 9,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 53 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 0,14 g |
Wymiar liczbowy: 49
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Rozmiar opakowania: 49
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
Fabryka Cukiernicza KOPERNIK S.A.
ul. Żółkiewskiego 34
87-100 Toruń,
Polska
www.kopernik.com.pl
e-mail: kopernik@kopernik.com.pl