Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl
Więcej inspiracji na www.frosta.pl
Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
*Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
Pyszny przepis na warzywa!
Warzywa z kurczakiem w śmietankowo-pomidorowym sosie.
Składniki: Warzywa na patelnię z koperkiem i pietruszką (400 g), 250 ml passaty pomidorowej, 200 g fileta z kurczaka, 150 ml śmietanki 30 %, sól, pieprz
Przygotowanie:
- warzywa przygotuj według wskazówek na opakowaniu
- dodaj pokrojonego w paski kurczaka i przesmaż
- zalej całość śmietanką, dodaj passatę pomidorową i odparuj
- wymieszaj, dodaj sól i pieprz i gotowe!
Mieszanka warzyw ze smażonymi ziemniakami, przyprawiona koperkiem i pietruszką. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać
gluten,
skorupiaki,
jaja,
ryby,
soję,
mleko,
seler,
gorczycę,
mięczaki.
warzywa 73 % (marchew, marchew żółta [słodka i chrupiąca], fasola Romano, brokuł, kukurydza)
smażone ziemniaki 20 % [w formie łódeczek] (ziemniaki, zawiera olej słonecznikowy i / lub olej rzepakowy, dekstroza, sól)
woda
sól (bez substancji przeciwzbrylających)
koperek 0,3 % (uprawiany specjalnie dla FRoSTY, siekany i mrożony tuż po zebraniu)
natka pietruszki 0,3 % (uprawiana specjalnie dla FRoSTY, siekana i mrożona tuż po zebraniu)
pieprz czarny (mielony tuż przed doprawieniem warzyw)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryba, mleko, mięczaki, gorczyca, soja
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza na 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 215 kJ / 51 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 8,3 g |
- w tym cukry | 2,3 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,62 g |
Wymiar liczbowy: 400
bez wzmacniaczy smaku, bez barwników i aromatów 100 % naturalnego smaku
świeże zioła mrożone tuż po zebraniu
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Mikrofalówka: Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Dodaj 1 łyżkę oleju. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 600 W przez 11 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj. Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Głodny? To działamy! Patelnia: Na patelni wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Od postaci zamrożonej
Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
e-mail: info@frosta.pl,
Facebook: /frosta.polska
Instagram: /frosta_pl
www.frosta.pl