Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wytnij postać minionka, umocuj na wykałaczce i udekoruj upieczoną babeczkę.
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Dodaj:
- 2 jajka
- 110 ml oleju (ok. 11 łyżek)
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
2. Ciasto smak banan
Mieszankę do ciasta smak banan wsyp do miski, dodaj 2 jajka, 100 ml oleju i 100 ml wody. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). Połowę ciasta przełóż do drugiej miski.
3. Ciasto smak czekolada
Do odłożonego ciasta dodaj mieszankę o smaku czekolady oraz 10 ml oleju (1 łyżkę), a następnie dokładnie wymieszaj.
4. Nakładanie ciasta i pieczenie
Przygotowane ciasta rozłóż naprzemiennie w foremkach (po 1 łyżeczce z każdego smaku) tworząc wzór marmurkowy. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175 °C
Czas pieczenia: ok. 18-20 min
Smacznego!
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek, smak czekolada-banan.
Możliwa obecność
MLEKA.
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = ok. 51 g