6 x 10 g = 60 g e
Jak użyć kostki bulionowej Knorr:
podstawowy sposób przygotowania:
kostkę rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
możesz: dodać kostkę bezpośrednio do dania.
Dla pełniejszego smaku dodaj 250 g warzyw.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz z boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odkryj inspirujące przepisy na www.przepisy.pl
Chcesz przygotować smakowitą, aromatyczną zupę warzywną albo bogaty w smaku sos, który zachwyci wszystkich domowników? W takim razie sięgnij po warzywne kostki rosołowe Knorr. Będą one doskonałą, wzbogacającą bazą dla tych i wielu innych potraw. Dzięki kostkom Knorr z łatwością przygotujesz pachnący w całym domu rosół warzywny, będący podstawą dla wyśmienitych zup, sosów i gulaszy, którym ciężko będzie się oprzeć. Zależy nam, aby dać Ci to, co najlepsze: nie tylko komfort w postaci szybkiego przygotowania domowego bulionu, ale i doskonały smak, dlatego kostki warzywne Knorr to wysoka jakość składników, które dają głęboki, warzywny smak i aromat. Nie znajdziesz w nich również żadnych konserwantów, barwników ani glutenu. Ponadto skład kostek jest wegański, a więc możesz z ich wykorzystaniem przygotować nie tylko rosół bez mięsa, ale również w 100% roślinne zupy i inne potrawy. Jak przygotować aromatyczny bulion warzywny z kostkami rosołowymi Knorr? To proste. Wystarczy rozpuścić kostkę (lub więcej) we wrzącej wodzie. Jedna kostka będzie odpowiednia na 0,5 litra bulionu. Kostkę możesz również dodać bezpośrednio do gotowanego dania. Aby cieszyć się jeszcze pełniejszym i bardziej intensywnym smakiem, dodaj świeże warzywa do gotującego się bulionu. Dzięki warzywnym kostkom bulionowym Knorr przekonasz się, jak wyśmienity i pełny smaku może być rosół warzywny, wegetariańska zupa pomidorowa, a także inne, również w 100% roślinne dania.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Bulion warzywny.
opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)