Masa netto: (12 x 10 g) 120 g
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zupa krem z pomidorów z ziołami
Składniki:
- 2 łyżki masła klarowanego,
- 2 pokrojone w kostkę cebule,
- 2 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 1 kg pokrojonych w kostkę dojrzałych pomidorów bez szypułek,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 1/2 l Rosołu z kury Kucharek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 3 łyżki prażonych orzeszków pinii,
- 4 gałązki świeżej bazylii,
- 100 ml śmietany kremówki
- do smaku: Sól morska, Chili pieprz cayenne, Przyprawa do Bruschetty Prymat.
Sposób przygotowania:
W dużym garnku na gorącym maśle smażymy cebulę, czosnek, po trzech minutach dodajemy pomidory, miód, sok z cytryny i dusimy około pięciu minut. Następnie wlewamy ciepły rosół, gotujemy do miękkości warzyw, miksujemy doprawiając do smaku i przecedzamy przez sito.
Tak przygotowany krem pomidorowy podajemy ze śmietaną, prażonymi orzeszkami pinii dekorując gałązkami świeżej bazylii.
Rosół z kury w kostkach.
Produkt może zawierać:
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę i
seler.