1 porcja (200 ml**)= energia 29 kJ 7 kcal 0%*
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Sposób przygotowania:
Aby uzyskać esencjonalny bulion rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WINIARY Bulion cielęcy to 12 kostek umieszczonych w poręcznym opakowaniu. To znakomity produkt, który podkreśli charakter wielu potraw. Cielęcina jest delikatnym i chudym mięsem, które nadaje wyjątkowo subtelny smak daniom, nie przytłaczając ich swoim aromatem.
Bulion cielęcy WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion cielęcy jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Subtelny smak cielęciny sprawia, że bulion idealnie nada się do przygotowania warzywnych zup kremów, które nie potrzebują wyrazistego, mięsnego smaku. Produkt świetnie nadaje się również do przygotowania mięs w sosach własnych, gulaszy czy sosów pieczeniowych. Po zastosowaniu kostek, większość dań nie wymaga już dalszego przyprawiania, w tym również dosalania. Bulion cielęcy WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że danie zawsze się uda.
Wśród najważniejszych zalet WINIARY bulionu cielęcego można wymienić:
- uniwersalność zastosowania w kuchni;
- smak cielęciny, który nie dominuje dań.
WINIARY Bulion cielęcy szybko rozpuszcza się w wodzie. Wystarczy rozpuścić jedną kostkę w litrze gorącej wody, aby w subtelny sposób podkreślić smak dania. Jeśli chcemy uzyskać bardziej wyrazisty aromat potrawy, wówczas należy dodać dwie kostki produktu do takiej samej objętości wrzącej wody.
Nie zwlekaj i wypróbuj bulion cielęcy WINIARY w swojej kuchni!
WINIARY Bulion cielęcy to 12 kostek umieszczonych w poręcznym opakowaniu. To znakomity produkt, który podkreśli charakter wielu potraw. Cielęcina jest delikatnym i chudym mięsem, które nadaje wyjątkowo subtelny smak daniom, nie przytłaczając ich swoim aromatem.
Bulion cielęcy WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion cielęcy jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Subtelny smak cielęciny sprawia, że bulion idealnie nada się do przygotowania warzywnych zup kremów, które nie potrzebują wyrazistego, mięsnego smaku. Produkt świetnie nadaje się również do przygotowania mięs w sosach własnych, gulaszy czy sosów pieczeniowych. Po zastosowaniu kostek, większość dań nie wymaga już dalszego przyprawiania, w tym również dosalania. Bulion cielęcy WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że danie zawsze się uda.
Wśród najważniejszych zalet WINIARY bulionu cielęcego można wymienić:
- uniwersalność zastosowania w kuchni;
- smak cielęciny, który nie dominuje dań.
WINIARY Bulion cielęcy szybko rozpuszcza się w wodzie. Wystarczy rozpuścić jedną kostkę w litrze gorącej wody, aby w subtelny sposób podkreślić smak dania. Jeśli chcemy uzyskać bardziej wyrazisty aromat potrawy, wówczas należy dodać dwie kostki produktu do takiej samej objętości wrzącej wody.
Nie zwlekaj i wypróbuj bulion cielęcy WINIARY w swojej kuchni!
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Zupa z cukinii z mascarpone i prażonym słonecznikiem - 4 porcje
2 kostki Bulionu cielęcego Winiary
2 małe cukinie
1/2 małej cebuli
2 małe ziemniaki
2 łyżki masła
100 g łyżki masła
100 g serka mascarpone
pieprz
4 łyżki prażonego słonecznika
listki mięty do dekoracji
Kostki rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody. Warzywa oczyść i pokrój w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj cukinię i ziemniaki, duś 5 minut. Wlej bulion, gotuj 20 minut. Zupę zmiksuj z serkiem mascarpone. Dopraw do smaku. Rozlej do miseczek, podaj ze słonecznikiem i listkiem mięty.
Bulion cielęcy.
Może zawierać:
pszenicę,
jaja,
soję,
seler,
mleko,
gorczycę.