Pakowany w warunkach podwyższonej czystości (clean room).
Najlepiej spożyć przed/nr partii: data na klipsie zamykającym torebkę. Data minimalnej trwałości jest równocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Produkt nadaje się do zamrażania. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie
Polska Firma Rodzinna
Chleb tostowy pszenny z dodatkiem mąki orkiszowej pełnoziarnistej, zakwasu pszennego oraz nasion siemienia lnianego, słonecznika i dyni, krojony.
Produkt może zawierać
jaja,
mleko,
nasiona sezamu,
gorczycę i
soję.
mąka pszenna 37,3 %
woda
mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista 12,5 %
siemię lniane złote 5,4 %
zakwas pszenny 4,8 % (mąka pszenna, woda)
siemię lniane brązowe 3,8 %
drożdże
nasiona słonecznika 3,3 %
pestki dyni 3 %
błonnik bambusowy 2 %
gluten pszenny
sól
olej rzepakowy
ocet
Może zawierać: jaja, mleko, gorczyca, sezam, soja
Zawiera: pszenica
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 23 g (kromka) |
---|
Wartość energetyczna | 1140 kJ | 262 kJ |
Wartość energetyczna | 272 kcal | 63 kcal |
Tłuszcz | 8,6 g | 1,9 g |
w tym kw. tł. nasycone | 1,3 g | 0,3 g |
Węglowodany | 35 g | 8,1 g |
w tym cukry | 1,5 g | 0,3 g |
Błonnik | 6,5 g | 1,5 g |
Białko | 10,5 g | 2,4 g |
Sól | 1,18 g | 0,27 g |
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 500
bez substancji konserwujacych
wysoka zawartość błonnika
niepasteryzowany
wypiekany z naturalnym zakwasem
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia OSKROBA S.A.
05-340 Kołbiel,
Człekówka 90
www.oskroba.pl