Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 400 g

Nowy produkt

6,19 zł

15,48 zł / kg

5901135050470

szt.

Zastosowanie: Sól peklowa przeznaczona jest do peklowania mięsa.

Dozowanie
Ilość mięsa 1 kg / Ilość Soli Peklowanej 100 g / Ilość wody 1,5 l
Ilość mięsa 2 kg / Ilość Soli Peklowanej 150 g / Ilość wody 2,3 l
Ilość mięsa 3 kg / Ilość Soli Peklowanej 200 g / Ilość wody 3,0 l
Ilość mięsa 4 kg / Ilość Soli Peklowanej 250 g / Ilość wody 3,8 l
Ilość mięsa 5 kg / Ilość Soli Peklowanej 300 g / Ilość wody 4,5 l

Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Zastosowanie: Sól peklowa przeznaczona jest do peklowania mięsa.
Sposób przygotowania:
Pekolwane mięso:
Przygotować mięso, Sól pekolwą Prymat i wodę w ilości zgodnej z tabelą dozowania zamieszczoną na opakowaniu. Do wody dodać przyprawy wg własnego uznania, np. Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy suszony, Ziele angielskie całe Prymat, świeży czosnek.
Wodę z przyprawami doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać Sól peklową Prymat i dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia i zalać przygotowaną solanką. Solanka musi przykrywać mięso.

Mięso peklować przez 10 dni w temp. 2-6°C. Co 2 dni obrócić mięso w solance w celu lepszego rozprowadzenia solanki w mięsie. Przed wędzeniem mięso opłukać. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej.
Azotynowa sól peklująca, drobnoziarnista.
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Jednostka miaryszt.
sól
azotyn sodu E 250
substancja przeciwzbrylająca: E 536
Może zawierać: seler, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, soja
Wymiar liczbowy: 400
dużo się opłaca XL
idealna do domowych wędlin
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Prymat Sp. z o.o.

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel./Fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Ostatnio oglądane