PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Konkurs
Nagroda główna 50 000 zł
co tydzień
2 000 zł
codziennie
500 zł
Konkurs trwa 20.10.23-29.02.24
Szczegóły i regulamin:
www.tomiwsmak.pl
www.vegeta.pl
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kapuśniak
Składniki:
- 2,25 litra wody
- 700 g surowych żeberek
- 400 g wędzonych żeberek
- 300 g wędzonego boczku
- 3 ząbki czosnku
- 3 kawałki suszonych borowików
- 700 g ziemniaków
- 400 g kiszonej kapusty
- 2 łyżeczki soli
- 4 łyżeczki Vegety
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżeczki suszonego majeranku
- 1 łyżeczka kminku
- 3 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
Sposób przygotowania: Surowe żeberka opłukać i pokroić na części z 2 żeberkami. Włożyć do dużego garnka, wlać zimną wodę, dodać sól i zagotować. Odszumować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut pod przykryciem. Wędzone żeberka podzielić na porcje z jednym lub dwoma żeberkami. Dodać do wywaru. Boczek pokroić w kostkę i również dodać do zupy.
Doprawić pieprzem i kminkiem, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz czosnek i suszone borowiki oraz Vegetę. Gotować przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotować przez ok. 20 minut. Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać, dodać do garnka z zupą. Wsypać suszony majeranek, przykryć i gotować przez około 30 minut aż kapusta i mięso będą miękkie.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kraj pochodzenia: Chorwacja. Miejsce pochodzenia soli i suszonych warzyw: UE i spoza UE