Najlepiej spożyć przed/Nr partii: data obok etykiety. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Chleb pełnoziarnisty pszenno-żytni na zakwasie żytnim z ziarnami, pasteryzowany.
Produkt może zawierać
jaja,
mleko, nasiona
sezamu oraz
orzeszki arachidowe.
mąka pszenna pełnoziarnista graham 35,6 %
zakwas żytni 20,3 % (mąka żytnia razowa 10 %, woda)
woda
siemię lniane 10,8 %
nasiona słonecznika 5 %
dynia 3,6 %
gluten pszenny
sól
kminek
Zawiera: zboża zawierające gluten, żyto, pszenica
Może zawierać: jaja, mleko, orzeszki ziemne, sezam
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1073 kJ / 256 kcal |
Tłuszcz | 9,7 g |
w tym kw. tł. nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 27,7 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Błonnik | 6,0 g |
Białko | 11,6 g |
Sól | 1,3 g |
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 250
IG 48,9*
bez dodatku substancji konserwujących
chleb na zakwasie żytnim
*Wynik potwierdzony analizą w akredytowanym laboratorium
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kolbiel
Człekówka 90
www.oskroba.pl