Najlepiej spożyć przed / Nr partii: data obok etykiety. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Polska Firma Rodzinna
Chleb pszenno-żytni z zakwasem żytnim i drożdżami z prażonym ziarnem soi, siemieniem lnianym brązowym i złotym, krojony, pasteryzowany.
Produkt może zawierać
jaja, nasiona
sezamu,
orzeszki arachidowe i
orzechy.
mąka pszenna 29,6 %
zakwas żytni 26,2 % (mąka żytnia razowa, woda)
woda
łamane prażone ziarno soi 7,4 %
mąka żytnia 5,6 %
izolat białka sojowego 3,7 %
białko serwatkowe (z mleka) 2,1 %
siemię lniane brązowe 2 %
siemię lniane złote 1,8 %
sól
gluten pszenny
drożdże
Może zawierać: jaja, orzechy, orzeszki ziemne, sezam
Zawiera: mleko, żyto, soja, pszenica
Drożdże: Zawiera
| 100 g | 40 g (kromka) |
---|
Wartość energetyczna | 1043 kJ | 417 kJ |
Wartość energetyczna | 248 kcal | 99 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g | 2,7 g |
w tym kw. tł. nasycone | 1,0 g | 0,4 g |
Węglowodany | 30,8 g | 12,3 g |
w tym cukry | 2,8 g | 1,1 g |
Błonnik | 5,7 g | 2,3 g |
Białko | 13,3 g | 5,3 g |
Sól | 1,58 g | 0,63 g |
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 200
26 białka w opakowaniu
bez dodatku substancji konserwujących
chleb z zakwasem żytnim
źródło błonnika pokarmowego
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kołbiel
Człekówka 90
www.oskroba.pl