Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Glazurowane skrzydełka z kurczaka
Dodaj tylko:
4 łyżki wody + 1 łyżkę oleju + 800 g skrzydełek z kurczaka
1. Wymieszaj zawartość opakowania z wodą i olejem. Odstaw na 5 minut.
2. Rozprowadź gotową glazurę na już upieczonych skrzydełkach.
Gotowej glazury używaj zawsze zaraz po obróbce termicznej potrawy. Nigdy przed lub w trakcie obróbki gdyż glazura może ulec spaleniu.
Glazura Kamis to doskonałe rozwiązanie na proste i szybkie danie pełne smaku!
Wiele możliwości!
Posmaruj glazurą upieczone na grillu, w piekarniku lub na patelni:
Skrzydełka, łososia, burgery, steki wołowe, kotlety wieprzowe, żeberka, tofu, szaszłyki
Potrawa pokryje się lśniącą i niezwykle smakowitą powłoką
Dodaj do:
Szarpanej wieprzowiny, szarpanego kurczaka, szarpanej wołowiny i przygotuj ulubioną kanapkę lub burgera
Znajdź swoje ulubione rozwiązanie!
Nie musisz wcześniej marynować mięsa
Bez marynowania
- Wymieszaj z wodą lub olejem
- Rozsmaruj na upieczonym mięsie lub rybie
Danie gotowe!
Glazura w proszku o smaku miodowo-musztardowym z chili chipotle.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję.
przyprawy (GORCZYCA (13,3 %), chili chipotle (4 %), cebula, czosnek, chili, kmin rzymski)
sól
cukier
miód w proszku (10 %) (zawiera PSZENICĘ)
skrobia modyfikowana
aromaty
fruktoza
kwasy: kwas cytrynowy, octan sodu
ekstrakt drożdżowy
substancja przeciwzbrylająca: krzemian wapnia
substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa
oregano
barwnik: ekstrakt z papryki
Może zawierać: seler, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca, pszenica
Dodatek MSG: Nie zawiera
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera