Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bez dodatku: glutaminianu monosodowego
Chrupiące nuggetsy
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 4 min
Porcje 3
Składniki
- Panierka Nuggetsy Klasyczna Kamis
- 100 ml zimnej wody
- 300 g filetów z kurczaka
- olej do smażenia
Sos:
- 120 g majonezu
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki Papryki wędzonej Kamis
- 2/3 łyżeczki Chili mielonego Kamis
- 1 łyżeczka Octu z czerwonego wina Kamis
- ¹/₂ łyżeczki Czosnku granulowanego Kamis
1. Zawartość opakowania Panierka Nuggetsy dokładnie wymieszaj z wodą, odstaw na 10 minut i ponownie wymieszaj ciasto.
2. Kurczaka pokrój w małe plastry o grubości około 1,5 cm.
3. Do patelni wlej olej do wysokości 3 cm, rozgrzej do 180 °C.
4. Każdy kawałek kurczaka zanurz w przygotowanym cieście, smaż około 3 minuty i wyjmij na papierowy ręcznik.
5. W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos.
6. Nuggetsy podawaj z sosem.
Panierka do kurczaka klasyczna.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję.