Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kurczak z grilla z warzywami
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 30 min
Porcje 3
Składniki:
400 g filetu z kurczaka
1 średnia cukinia
1 żółta papryka
2 średnie cebule
1 pomidor
6 pieczarek
4 łyżki oleju
2 łyżeczki przyprawy Kamis Grill klasyczny
1. Mięso i paprykę pokrój na grube kawałki, cebulę w ósemki, cukinię i pomidora w grube plastry.
2. Połącz przyprawę z olejem. Wymieszaj z mięsem i warzywami i odstaw na godzinę.
3. Pieczarki przed samym pieczeniem przekrój na pół i połóż na grilla.
4. Wszystkie produkty piecz na rozgrzanym grillu lub w piekarniku w temperaturze ok 180 °C ok. 30 minut, często obracając. Podawaj z sosem tzatziki lub czosnkowym.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.