Masa netto: (6 x 10 g) 60 g
Sposób przygotowania:
1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody.
Zastosowanie:
Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Bulion grzybowy w kostkach.
Produkt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę i
seler.
sól
tłuszcz palmowy
skrobia
cukier
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
aromaty (zawierają mleko, laktozę)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
podgrzybek (0,1 %)
Może zawierać: seler, jaja, gorczyca, soja
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
MSG (glutaminian): Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 930 kJ/223 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,5 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 9,3 g |
Białko | 3,8 g |
Sól | 55,6 g |
Liczba jednostek: 6
Wymiar liczbowy: 10
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
produkt bezglutenowy
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 6 sztuk/sztuki
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833