Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masz problem z wypiekiem?
Zadaj pytanie naszemu ekspertowi!
biuro@bezgluten.com
Wiele ciekawych przepisów z wykorzystaniem tego produktu znajdziesz na naszej stronie:
www.bezgluten.com
Masz problem z wypiekiem - zadzwoń do nas lub napisz. Więcej przepisów z zastosowaniem tej mieszanki znajdziesz na naszej stronie internetowej.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wybierając markę Bezgluten możecie Państwo urozmaicić i wzbogacić swój świat kulinarny o smaczne i bezpieczne produkty, które sprawiają, że jedzenie jest wielką przyjemnością a życie staje się bardziej komfortowe. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzy eksperckiej i zaangażowaniu nasze wyroby mają gwarancję najlepszego smaku i najwyżej jakości.
Więcej o nas na:
www.bezgluten.com
Sposób przygotowania: Chleb
Składniki:
- 500 g Ekstra uniwersalnej mieszanki bezglutenowej
- 1 łyżeczka soli (9 g)
- 1 łyżeczka cukru (7 g)
- 7 g drożdży w proszku lub 25 g rozkruszonych drożdży świeżych
- 450 ml wody (temp. ok. 30°C)
- 3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania.
Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 min do otrzymania gładkiej jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30 x 12 cm i wyrównaj powierzchnię. Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temp. pokojowej na około 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piecz około 45 min (bez termoobiegu), po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia.
Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa.