Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Jednostka miary | szt. |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 37,7 g
Wartość energetyczna kcal: 365 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1547 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Zawartość węglowodanów: 81 g
Cukry: 52 g
Zawartość błonnika: 6 g
Zawartość białek: 3,9 g
Zawartość soli: 0,48 g
Ilość porcji w opakowaniu: 8 szt.
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4%, błonnik kakaowy, aromat, sól.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Okres przydatności do spożycia: 365 dni (dzień)
Dla diabetyków: Nie
Temperatura przechowywania min - max: 5 - 25 °C
Zawartość netto: 300 g
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 365 dni (dzień)
Oświadczenie o poprawności danych: Oświadczam, że wprowadziłem dane zgodnie z aktualnie obowiązującymi wymaganiami prawnymi
Produkt wegański: 1
Produkt bezglutenowy: 1
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Wskaźnik jednostki do zamówienia / isTradeItemAnOrderableUnit: karton
Producent: Celiko S.A.
Celiko S.A.,Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane