Do pieczenia jako:
- Środek spulchniający do ciast - 5 g sody oczyszczonej Gellwe na 500 g ciasta.
- Środek usztywniający pianę z białek - wystarczy dodać szczyptę sody.
W domu:
- Eliminuje intensywny zapach na desce do krojenia (ryb, mięsa) - należy wypłukać deskę w wodzie ze szczyptą sody.
- Soda idealnie pochłania nieprzyjemny zapach w lodówce - wystarczy wsypać łyżkę sody do małego pojemnika i trzymać w lodówce.
- Zaschnięte lub przypalone resztki potrawy w garnku lub na patelni - gotować w naczyniu roztwór sody (1 łyżka na 1 litr wody).
- Lśniące okna - wystarczy umyć okna mokrą gąbką ze szczyptą sody, a potem dokładnie zmyć wodą i wytrzeć do sucha miękką ściereczką.
- Łagodny wybielacz do tkanin - dodać 2-3 łyżki sody oczyszczonej do prania.
- Tłuste plamy na sztucznych tkaninach - wetrzeć sodę oczyszczoną w tkaninę, po 15 minutach usunąć proszek i zaprać.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Węglany sodu o smaku i zapachu cytrynowym do celów spożywczych.
Może zawierać
soję,
mleko i zboża zawierające
gluten.