Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Gellwe zawsze wychodzi!
Przygotuj:
Do ciasta o smaku waniliowym:
- 1 jajko,
- 50 ml oleju (około 5 łyżek),
- 40 ml mleka (około 4 łyżki).
Do ciasta o smaku czekoladowym:
- 1 jajko,
- 50 ml oleju (około 5 łyżek),
- 40 ml mleka (około 4 łyżki).
Do ciasta o smaku malinowym:
- 1 jajko,
- 50 ml oleju (około 5 łyżek),
- 40 ml mleka (około 4 łyżki).
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 °C. Przygotuj 3 miski. Do pierwszej wsyp mieszankę do ciasta o smaku waniliowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty.
2. Do drugiej miski wsyp mieszankę do ciasta o smaku czekoladowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty. Do trzeciej miski wsyp mieszankę do ciasta o smaku malinowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty.
3. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i posyp mąką. Na środek tortownicy wlewaj ciasta na przemian porcjami: 3 łyżki ciasta jasnego, na to 3 łyżki ciasta ciemnego, następnie 3 łyżki ciasta różowego, aż do wyczerpania mas. Jeżeli chcesz uzyskać efekt większej ilości i cieńszych pasków, zmniejsz porcje nakładanego ciasta z 3 łyżek do 1 łyżki. Ciasto powinno się rozlać po całej formie. Możesz wyrównać poziom ciasta delikatnie potrząsając tortownicą.
4. Ciasto piecz w temperaturze 180 °C (bez termoobiegu) przez 35-45 minut, do suchego patyczka.
Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Produkt może zawierać
soję i
mleko.
Ciasto można podzielić na 16 porcji po około 45 g.
Mieszanka do ciasta o smaku czekoladowym: mąka pszenna, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, 1,3 % czekolada w proszku (cukier, kakao), proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól
Mieszanka do ciasta o smaku malinowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5 % zagęszczony sok malinowy w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól, barwniki (karmin, kurkumina)
Mieszanka do ciasta o smaku waniliowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
| Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % w 1 porcji (ok. 45 g) |
---|
Wartość energetyczna | 1540 kJ / 366 kcal | 690 kJ / 164 kcal (8 %*) |
Tłuszcz | 12 g | 5,4 g (8 %*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g | 0,9 g (5 %*) |
Węglowodany | 56 g | 25 g (10 %*) |
w tym cukry | 26 g | 12 g (13 %*) |
Białko | 7,1 g | 3,2 g (6 %*) |
Sól | 0,89 g | 0,40 g (7 %*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | | |
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 45 g. | | |
Wymiar liczbowy: 438
Cechy: bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
152 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku czekoladowym
144 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku malinowym
142 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku waniliowym
Rozmiar opakowania: 438
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji po około 45 g.
Producent: FOODCARE SP. Z O.O.
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów