Gellwe Mieszanka do domowego wypieku ciasta ciasto zebra czekoladowo-malinowo-waniliowy smak 438 g

Nowy produkt

9,45 zł

21,58 zł / kg

5900552091004

szt.

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

Gellwe zawsze wychodzi!
Przygotuj:

Do ciasta o smaku waniliowym:
- 1 jajko,
- 50 ml oleju (około 5 łyżek),
- 40 ml mleka (około 4 łyżki).

Do ciasta o smaku czekoladowym:
- 1 jajko,
- 50 ml oleju (około 5 łyżek),
- 40 ml mleka (około 4 łyżki).

Do ciasta o smaku malinowym:
- 1 jajko,
- 50 ml oleju (około 5 łyżek),
- 40 ml mleka (około 4 łyżki).

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 °C. Przygotuj 3 miski. Do pierwszej wsyp mieszankę do ciasta o smaku waniliowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty.

2. Do drugiej miski wsyp mieszankę do ciasta o smaku czekoladowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty. Do trzeciej miski wsyp mieszankę do ciasta o smaku malinowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty.

3. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i posyp mąką. Na środek tortownicy wlewaj ciasta na przemian porcjami: 3 łyżki ciasta jasnego, na to 3 łyżki ciasta ciemnego, następnie 3 łyżki ciasta różowego, aż do wyczerpania mas. Jeżeli chcesz uzyskać efekt większej ilości i cieńszych pasków, zmniejsz porcje nakładanego ciasta z 3 łyżek do 1 łyżki. Ciasto powinno się rozlać po całej formie. Możesz wyrównać poziom ciasta delikatnie potrząsając tortownicą.

4. Ciasto piecz w temperaturze 180 °C (bez termoobiegu) przez 35-45 minut, do suchego patyczka.
Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Produkt może zawierać soję i mleko.
Ciasto można podzielić na 16 porcji po około 45 g.
Jednostka miaryszt.
Mieszanka do ciasta o smaku czekoladowym: mąka pszenna, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, 1,3 % czekolada w proszku (cukier, kakao), proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól
Mieszanka do ciasta o smaku malinowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5 % zagęszczony sok malinowy w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól, barwniki (karmin, kurkumina)
Mieszanka do ciasta o smaku waniliowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % w 1 porcji (ok. 45 g)
Wartość energetyczna1540 kJ / 366 kcal690 kJ / 164 kcal (8 %*)
Tłuszcz12 g5,4 g (8 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,9 g0,9 g (5 %*)
Węglowodany56 g25 g (10 %*)
w tym cukry26 g12 g (13 %*)
Białko7,1 g3,2 g (6 %*)
Sól0,89 g0,40 g (7 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 45 g.

Wymiar liczbowy: 438
Cechy: bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
152 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku czekoladowym
144 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku malinowym
142 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku waniliowym
Rozmiar opakowania: 438
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji po około 45 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane