Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Gellwe zawsze wychodzi!
Babeczki Choco Lawa
Przygotuj:
1 jajko,
75 ml oleju (ok. 8 łyżek),
75 ml mleka (ok. 8 łyżek).
4 foremki
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 °C góra-dół (bez termoobiegu). 4 papierowe foremki posmaruj wewnątrz masłem lub margaryną i ustaw na blasze do pieczenia.
2. Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, olej, mleko i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez około 1 minutę do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Przygotowane ciasto przełóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek i natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz na środkowym poziomie piekarnika (bez termoobiegu) około 12 minut (aż boki będą upieczone, a środek nadal płynny). Uwaga! Skrócenie czasu pieczenia o 1 minutę powoduje, że środek jest bardziej płynny. Wydłużenie czasu pieczenia o 1 minutę powoduje, że środek jest mniej płynny.
4. Po upieczeniu wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na około 2 minuty, następnie ostrożnie przełóż na talerzyki, odwracając foremki „do góry dnem". Delikatnie zdejmij papierową foremkę i podawaj na ciepło (wg uznania posypane cukrem pudrem, ze świeżymi owocami lub konfiturą, z gałką lodów, z bitą śmietaną).
Mieszanka do przygotowania babeczek o smaku czekoladowym z płynnym środkiem.
Może zawierać
soję i
mleko.
Z jednego opakowania otrzymujemy 4 babeczki po około 95 g.