Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g

Nowy produkt

3,69 zł

92,25 zł / kg

5900437071305

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Na 1 kg owoców (lub 0,9 l soku) i 0,35 kg cukru

Z Żelfixem 3:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne przetwory.
Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,9 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami lub sokiem. Zagotuj ciągle mieszając.
3. Dodaj 0,35 kg cukru. Zagotuj ponownie i gotuj jeszcze 2 min (owoce twarde i mniej rozdrobnione gotuj 3 do 5 min). Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, dodaj sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców przyjmij proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 700 g cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.

Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Mieszanka żelująca w proszku.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Jednostka miaryszt.
cukier
substancja żelująca (pektyny)
dekstroza
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
konserwanty: Zawiera
Wymiar liczbowy: 40
na bazie pektyny owocowej
pyszne konfitury w 2 minuty
na 1 kg owoców 0,35 kg cukru
zapobiega pleśnieniu
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001

Ostatnio oglądane