Gellwe Kremówki papieskie wadowickie mieszanka do wypieku 450 g

Nowy produkt

9,29 zł

17,87 zł / kg

5900552029694

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Krakowskiej Pracowni Pyszności Gellwe, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe, cała przyjemność po Twojej stronie!
Przygotuj:
Do ciasta:
- 4 jajka

Do kremu:
- 750 ml mleka,
- 200 g miękkiego masła.

Do ponczu:
- 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody,
- 1 łyżeczkę cukru,
- 2-3 łyżki soku z cytryny.

Forma do pieczenia: 25 cm x 28 cm

1. Przygotuj ciasto
W wysokim naczyniu ubij jajka, stopniowo wsypuj mieszankę do wypieku ciasta i miksuj około 4-5 minut na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Gotową masę przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez około 25 minut.

2. Przygotuj krem
Z 750 ml mleka odlej szklankę, przelej do większego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Odsuń mleko z palnika, wlej rozrobiony proszek i zagotuj ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostaw do wystudzenia. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy.

3. I gotowe!
Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasącz według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i 2-3 łyżek soku z cytryny. Rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki. Gotową Kremówkę przed podaniem posyp Cukrem pudrem Gellwe.

Pomysł na: Kremówki z bitą śmietaną
500 ml schłodzonej śmietanki o zaw. tł. 30 % lub 36 % ubijaj przez chwilę mikserem. Wsyp 2 saszetki Śmietanexu Gellwe i kontynuuj ubijanie do uzyskania sztywnej konsystencji. Na krem budyniowy wyłóż ubitą śmietanę i przykryj drugą połową biszkoptu. Gotowe ciasto włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj Cukrem pudrem Gellwe.
Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu.
Może zawierać soję i mleko.
Ciasto można podzielić na 15 porcji. 1 porcja = ok. 88 g.
Jednostka miaryszt.
mąka pszenna
cukier
skrobie
emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromaty
barwniki: karoteny, kurkumina
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (ok. 88 g)
Wartość energetyczna1118 kJ / 267 kcal982 kJ / 235 kcal (12 %*)
Tłuszcz14,5 g12,8 g (18 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone10,5 g9,2 g (46 %*)
Węglowodany30,0 g26,4 g (10 %*)
w tym cukry15,5 g13,6 g (15 %*)
Białko4,2 g3,7 g (7 %*)
Sól0,32 g0,28 g (5 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 15 porcji.
1 porcja = ok. 88 g.

Wymiar liczbowy: 450
w środku: ciasto i krem
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
240 g mieszanki do przygotowania ciasta
210 g mieszanki do sporządzenia kremu
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 15 porcji

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane