Sposób użycia
1. Przed otwarciem tubkę delikatnie ugniatać palcami przez ok. 1 minutę dla uzyskania jednolitej struktury masy.
2. Stosować tylko na suchą i zastygłą powierzchnię.
3. Po udekorowaniu każde ciasteczko osobno odstawić na kilka godzin do zastygnięcia dekoracji.
4. Po otwarciu zużyć w ciągu 30 dni.
Uwaga: Nie kłaść ciasteczek jedno na drugim! W zależności od dekorowanej powierzchni pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Najbardziej wyjątkowy czarny pisak żelowy od Dr. Oetkera:
- idealne dopełnienie kolorowych stylizacji,
- jednolita struktura,
- łatwy w użyciu.
Pięknie się prezentuje i jest idealnym sposobem na kreatywną zabawę dla całej rodziny!
Pisak cukrowy czarny
cukier
woda
kakao o obniżonej zawartości cukru
syrop glukozowy
oleje roślinne palmowy i rzepakowy
barwnik (węgiel roślinny)
skrobie modyfikowane
emulgatory (lecytyny, monostearynian polioksyetylenosorbitolu)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
aromat naturalny
substancja zagęszczająca (pektyny)
| w 100 g: |
---|
Energia | 1486 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 9,6 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 6,2 g |
w tym Cukry | 57 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 0,02 g |
Wymiar liczbowy: 19
Cechy: do dekoracji: ciasteczek, pierniczków i ciast
Rozmiar opakowania: 19
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001