Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

Nowy produkt

4,19 zł

0,70 zł / kg

5900038001039

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkujemy żywność bezglutenową od 1982 roku
Składniki na ciasto kruche z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego Celiko, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.

Wykonanie ciasta kruchego z owocami:
1. Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy je dodawać małymi porcjami).
2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę.
3. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym.
4. Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.
5. Pozostałą cześć ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.
6. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut.

Składniki na ciasteczka:
1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada.

Wykonanie ciasteczek:
1. Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w „kulkę".
2. Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.
3. Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm, a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm.
4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć).
5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.
6. Ciasteczka piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut.

Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.
Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne..
Jednostka miaryszt.
skrobia ziemniaczana
cukier
mąka ryżowa
skrobia ziemniaczana modyfikowana
regulator kwasowości: difosforany
substancja spulchniająca: węglany sodu
sól
Nie zawiera: gluten
Może zawierać: mleko, soja
w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g
Węglowodany87 g
w tym cukry26 g
Białko1,7 g
Sól0,01 g

Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
+ inspirujący przepis
produkt polski
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Celiko S.A.

Celiko S.A.,
ul. św. Antoniego 71,
61-359 Poznań
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Ostatnio oglądane