Sposób przygotowania
1. W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
2. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wskazówki
- Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek.
- Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką.
- Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu.
- Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Mieszanka w proszku do przygotowania polewy czarnej, błyszczącej.
Możliwa obecność
GLUTENU i
MLEKA.