Baton liofilizowany Frupp Jabłko 9g

Nowy produkt

2,89 zł

321,11 zł / kg

5900038003491

szt.

Pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Wyśmienita alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Produkt bezglutenowy, produkowany ze świeżych owoców z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach. Bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów. Można z niego również zrobić smaczny koktajl owocowy a rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.

Jednostka miaryszt.

Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g

Wielkość porcji: 10 g

Wartość energetyczna kcal: 338 kcal

Wartość energetyczna kJ: 1423 kJ

Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,2 g

Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0 g

Zawartość węglowodanów: 69 g

Cukry: 51 g

Alkohole wielowodorotlenowe - poliole: 0 g

Skrobia: 0 g

Zawartość błonnika: 28 g

Zawartość białek: 0,7 g

Zawartość soli: 0,02 g

Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g

Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g

Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone): 0 g

Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone): 0 g

Zawartość węglowodanów w porcji (alkohole wielowodorotlenowe - poliole): 0 g

Zawartość węglowodanów w porcji (skrobia): 0 g

Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0 g

Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g

Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane

Dla diabetyków: Nie

Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska

Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska

Okres przydatności do spożycia: 450 dni (dzień)

Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny

Temperatura przechowywania min - max: 10 - 27 °C

Produkt zmiennowagowy: Nie

Zawartość netto: 9 g

Oświadczenie o poprawności danych: Oświadczam, że wprowadziłem dane zgodnie z aktualnie obowiązującymi wymaganiami prawnymi

Niska wartość energetyczna: 1

Niska zawartość tłuszczu: 1

Niska zawartość sodu/soli: 1

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: 1

Lekki: 1

Produkt bez laktozy: 1

Produkt bezglutenowy: 1

Producent: Celiko S.A.

Celiko S.A.,
ul. św. Antoniego 71,
61-359 Poznań
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Ostatnio oglądane