Celiko Muffiny klasyczne bezglutenowe 280 g

Nowy produkt

9,39 zł

33,54 zł / kg

5900038001121

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów znajdziesz na: www.celiko.com.pl
Polecamy również:
Celiko Muffiny czekoladowe bezglutenowe
Celiko Ciasto Brownie bezglutenowe
Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa
Muffiny klasyczne

Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja*
- 100 ml oleju
- 40 ml wody

*W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minuty.

Wykonanie muffinów klasycznych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami, czekoladą itp.

Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C

Muffiny marchewkowo-cynamonowe

Składniki
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g,
- 2 jaja,
- 100 ml oleju,
- 40 ml wody,
- 100 g marchewki startej na drobnej tarce,
- 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko

Wykonanie muffinów marchewkowo-cynamonowych:
Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.

Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Czas pieczenia 15-20 min
Temperatura pieczenia 180 °C
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Produkt bezglutenowy
Jednostka miaryszt.
cukier
mąka ryżowa
skrobia z tapioki modyfikowana
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
difosforany: regulator kwasowości
węglany sodu: substancja spulchniająca
aromat
sól
guma ksantanowa: substancja zagęszczająca
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Może zawierać: mleko, soja
Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowegoWartość odżywcza 1 szt. muffiny ok. 40 g
Wartość energetyczna1655 kJ662 kJ
Wartość energetyczna396 kcal158 kcal
Tłuszcz21 g8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g
Węglowodany47,5 g19 g
w tym cukry21,5 g8,6 g
Błonnik0,1 g0 g
Białko3,4 g1,4 g
Sól0,69 g0,28 g

Wymiar liczbowy: 280
nowa receptura - mniej cukru!
odpowiedni dla vegan
12 foremek gratis
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 12 szt. foremek
Rozmiar opakowania: 280
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Celiko S.A.

Celiko S.A.,
ul. św. Antoniego 71,
61-359 Poznań
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Ostatnio oglądane