Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo spoza UE
Sposób użycia: do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym, zamkniętym i zacienionym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Olej kokosowy w temp. do 25°C ma postać stałą. Powyżej tej temperatury zmienia swoją postać w płynną. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą oraz jakość oleju.
Olej kokosowy extra virgin jest tłoczony na zimno, co oznacza, że zachowuje wszelkie zawarte w nim właściwości odżywcze, a także walory zapachowe i smakowe. Posiada charakterystyczny smak i aromat. Jest idealny do smarowania pieczywa, gotowania, pieczenia ciast i innych potraw. Stosowany w kosmetyce doskonale pielęgnuje włosy i skórę.
Bio olej kokosowy Extra Virgin.
Kraj pochodzenia: Indonezja.
Składniki: 100 % bio olej kokosowy extra virgin pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych