Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu
Muffinka czekoladowo - orzechowa. Bezglutenowa babeczka kakaowa z nadzieniem czekoladowo-orzechowym.
Może zawierać:
soję, nasiona
sezamu,
łubin,
gorczycę, dwutlenek siarki, inne
orzechy i
orzeszki arachidowe.
ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzépakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); kakao (1,3 %), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: węglany sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat
nadzienie czekoladowo - orzechowe (13 %): cukier, olej rzepakowy, czekolada 10% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (ze słonecznika) E 322, aromat), orzechy laskowe mielone 10 %, słodka serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone, olej kokosowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu - alkalizowane, emulgator lecytyny (z rzepaku) E 322, naturalny aromat
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, łubin, orzechy makadamia / orzechy queensland, gorczyca, orzechy, orzeszki ziemne, orzeszki pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja, dwutlenek siarki / siarczyny, orzechy włoskie
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: jaja, orzechy laskowe, mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1980 kJ / 475 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,2 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 24 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 5,3 g |
Sól | 0,23 g |
Wymiar liczbowy: 60
Cechy: Laur Konsumenta 2024
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: BEZGLUTEN Sp. z o.o.
BEZGLUTEN Sp. z o.o.,
Posądza 128,
32-104 Koniusza,
tel. +48 12 626 58 08,
+48 12 626 38 88,
www.bezgluten.com