Najlepiej spożyć przed: data i nr partii podane na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze od +5 °C do +25 °C.
Charakterystyczna dla wyrobu ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość produktu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48 h.
Kremowa pasta z ciecierzycy i tahini z papryką. Produkt bezglutenowy, pasteryzowany.
Może zawierać
soję,
seler,
gorczycę.
ciecierzyca gotowana 35,3 %
woda
olej rzepakowy
pasta sezamowa tahini 13 %
papryka czerwona 11 %
błonnik roślinny (grochowy, bambusowy)
cukier trzcinowy
koncentrat soku z cytryny
sól morska
przyprawy (w tym papryka chilli 0,2 %)
ekstrakty przypraw
aromaty naturalne
kurkuma
Może zawierać: seler, gorczyca, soja
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: sezam
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1307 kJ / 315 kcal |
Tłuszcz | 25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 2,1 g |
Błonnik | 4,4 g |
Białko | 6,4 g |
Sól | 1,3 g |
Składniki mineralne: | |
Żelazo | 2,37 mg (17 %)* |
Mangan | 0,57 mg (28 %)* |
*% Referencyjnej Wartości Spożycia dla osoby dorosłej. | |
Min. temp. °C: 5
Maks. temp. °C: 25
Trwałość po otwarciu: 48 Godziny
Wymiar liczbowy: 115
Cechy: bez glutenu!
Rozmiar opakowania: 115
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Sante sp. z o.o.
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa,
Polska