Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również sos:
Z suszonymi pomidorami
Składniki:
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- 200 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
- 2 łyżki tartego sera pleśniowego
- 3 łyżki oleju, 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka kaparów Smak, 6 suszonych pomidorów Smak
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i razem z grzybami podsmaż na oleju. Po kilku minutach całość zalej przygotowanym Sosem grzybowym Kucharek. Następnie dodaj starty ser pleśniowy, pokrojone w plastry suszone pomidory i kapary. Na koniec wlej śmietanę i gotuj kilka minut.
Chardonaise
Składniki:
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- 6 pieczarek, 200 ml śmietany kremówki
- 1/2 szklanki wytrawnego białego wina Chardonaise
- 1 łyżka musztardy francuskiej Prymat
- 1 łyżka kaparów Smak
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 pęczek posiekanego koperku
Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i pieczarki pokrojone w plastry. Po kilku minutach dodaj musztardę i wino. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem grzybowym Kucharek. Na koniec dodaj śmietanę, kapary i posiekany koperek.
Sos grzybowy w proszku.
Produkt może zawierać:
jaja,
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
mąka pszenna
skrobie
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
sól
śmietanka w proszku (zawiera mleko, laktozę)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
grzyby (3,5 %): pieczarka, borowik, podgrzybek
cukier
czosnek (1,9 %)
olej rzepakowy
cukier palony
aromaty
cebula
natka pietruszki (0,35 %)
ekstrakty drożdżowe
pieprz biały
pieprz czarny
tymianek
Może zawierać: seler, jaja, gorczyca, orzeszki ziemne, soja
Zawiera: mleko, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu: |
---|
Wartość energetyczna | 134 kJ / 32 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 1,0 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 0,84 g |
Wymiar liczbowy: 28
Cechy: bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 28
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: Przygotuj klasyczny sos grzybowy w 3 minutyKrok 1 Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 3 minuty, energicznie mieszając.Życzymy smacznego! Od temperatury otoczenia
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833