Sposób przygotowania:
1. Wsyp sos sałatkowy do szklanki.
2. Dodaj 3 łyżki stołowe wody i 3 łyżki stołowe oleju roślinnego i dobrze wymieszaj.
3. Gotowy sos wymieszaj z sałatką około 15 minut przed podaniem.
Propozycja sałatki: sałata, rzodkiewka, ogórek, bazylia.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr to idealny dodatek do sałatek, który dostarczy Twojemu podniebieniu niezapomnianych doznań smakowych. Ten doskonały dressing do sałatek sprawi, że Twoje sałatki i surówki będą wyjątkowo smaczne i aromatyczne.
Sos koperkowo-ziołowy pozwoli Ci stworzyć doskonałe połączenie z ulubionymi składnikami sałatek. Jego intensywny, koperkowy smak w zestawieniu z wyśmienitymi ziołami z rolnictwa zrównoważonego sprawia, że sos ten doskonale pasuje do wielu rodzajów sałatek (także wegetariańskich). Możesz go wykorzystać do tradycyjnej sałatki greckiej lub po prostu wymieszać z wybranymi świeżymi warzywami.
Wystarczy dobrze wymieszać zawartość torebki z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oleju roślinnego. Mieszankę należy następnie dodać do sałatki czy surówki 15 minut przed jej podaniem. To łatwy i szybki sposób na podkręcenie smaku i nadanie wyrazistości naszej warzywnej kompozycji.
Co ważne, sos sałatkowy Knorr to produkt bez konserwantów, co czyni z niego lepszy wybór w Twojej kuchni. W skład sosu wchodzą naturalne składniki, które starannie dobrano w celu uzyskania najlepszego smaku i aromatu, a dodatkowo są one uprawiane w sposób zrównoważony i przyjazny dla środowiska. Dzięki temu wybierając produkty Knorr, wspomagasz minimalizowanie negatywnego wpływu na środowisko i wspierasz ochronę zasobów naturalnych.
Wypróbuj także inne sosy sałatkowe Knorr – może do gustu przypadnie Ci sos włoski? A może masz ochotę na kulinarną wyprawę do Paryża i sos francuski? Spróbuj różnych smaków i odkryj nowe możliwości w kuchni dzięki sosom sałatkowym Knorr.
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy.
Może zawierać pszenicę, żyto, jęczmień, owies, jaja, soję, mleko i seler.
Zwróć uwagę na alergeny w sekcji składniki.
1 porcja = 30 ml. Opakowanie pozwala na przygotowanie 3 porcji sosu.