Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Nie należy spożywać surowego ciasta przed usmażeniem.
Dodaj:
- 1 jajko
- 125 ml mleka lub 150 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę do pancakes wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: jajko, mleko/jogurt, olej (wszystkie w temp. pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników.
2. Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj łyżką ciasto formując pancakes (ok. 1,5 łyżki ciasta na 1 pancake) - ok. 3-4 szt. na średniej wielkości patelnię. Smaż na średniej mocy/ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną). Przewracaj pancakes przy użyciu płaskiej, szerokiej łopatki.
Zamiast na mleku lub jogurcie pancakes możesz też przygotować na kefirze (150 ml) lub wodzie gazowanej (125 ml).
Wybierz swój ulubiony sposób. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Z mieszanki możesz zrobić także gofry!
Dodaj wówczas do mieszanki trochę więcej mleka (ok. 150 ml)
Smacznego :)
Mieszanka w proszku do przyrządzenia Pancakes, smak toffi.
Możliwa obecność
MLEKA.
Z mieszanki otrzymujemy ok. 12 sztuk pancakes. 1 porcja ok. 31 g (1 pancake)