FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Idealnie zmielony dla uzyskania intensywnego aromatu i smaku.
Hummus z burakiem
Przygotowanie 8 min, Gotowanie 2 min, Porcje 4
Składniki:
200 g ugotowanej ciecierzycy (produkt gotowy)
2 łyżki białego sezamu
2-3 łyżki oliwy
1 ugotowany burak (produkt gotowy)
3 łyżki soku z cytryny
¾ łyżeczki pieprzu czarnego Kamis
sól do smaku
1. Do ciecierzycy dodaj uprażony na patelni, zmiksowany z oliwą sezam, buraki, sok z cytryny. Zmiksuj na jednolitą masę.
2. Dopraw pieprzem i solą.
3. Podawaj z chlebkami pita lub ulubionym pieczywem.
Pieprz czarny mielony.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.