Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również grochową:
z kukurydzą i imbirem
Składniki:
- 200 g kukurydzy konserwowej bez zalewy
- 1 mały korzeń imbiru
- 80 ml śmietany 36%
- 1 łyżka masła
Kukurydzę i 1 łyżkę posiekanego imbiru krótko obsmaż na maśle, a następnie dodaj do przygotowanej Zupy grochowej Kucharek. Całość dokładnie zmiksuj, dodaj śmietanę, a następnie zagotuj.
z salami i cieciorką:
Składniki
- 100 g pikantnego salami
- 100 g cieciorki konserwowej
Pokrojone w półplasterki salami podsmaż na rozgrzanym oleju i dodaj wraz z odsączoną z zalewy cieciorką do przygotowanej w klasyczny sposób Zupy grochowej. Gotuj razem ok. 5 minut.
meksykańską
Składniki:
- 200 g mięsa mielonego
- 2 cebule
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 100 g sera parmezan
- Chili pieprz cayenne Prymat
Cebule pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na oliwie, doprawiając do smaku solą i chili. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj i całość połącz z przygotowaną Zupą grochową Kucharek. Zupę podawaj posypaną tartym parmezanem.
Zupa grochowa w proszku.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie
z laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
mąka grochowa (76%)
sól
warzywa suszone (4,1%): cebula, czosnek
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
skrobia
olej rzepakowy
majeranek (0,5%)
pieprz czarny (0,3%)
ziele angielskie
ekstrakt drożdżowy
aromat
aromaty dymu wędzarniczego
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, soja
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
---|
Wartość energetyczna | 115 kJ / 27 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 4,4 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,90 g |
Wymiar liczbowy: 45
Cechy: bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 45
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Gotować we wrzątku: Przygotuj klasyczną zupę grochową w 5 minutKrok 1 Zawartość torebki (45 g) wsyp do 500 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając.Opakowanie wystarcza na 2 porcje.Życzymy smacznego! Od temperatury otoczenia
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
www.prymatgroup.pl
+48324733833