Informacja dla cukrzyków wymienniki na 100 g
WW 0,4
WBT 0,3
WBZ 0,3
WT 0,2
Wstrząsnąć przed spożyciem
Temperatura przechowywania: od 2°C do 8°C
Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.
Kefir Robico Bez Laktozy to pierwszy tradycyjny kefir bez laktozy na polskim rynku z dodatkiem probiotycznego szczepu bakterii L.rhamnosus. Bakteria L.rhamnosus HN001 ma pozytywny wpływ na układ trawienny i odporność człowieka (wspomaga odchudzanie, pomocna przy antybiotykoterapii i infekcjach wirusowych).
Kefir Robico Bez Laktozy jest przeznaczony dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Ponadto dla wszystkich tych, którzy poszukują produktów mlecznych fermentowanych o zdecydowanie łagodniejszym i delikatniejszym smaku.
Produkt jest całkowicie naturalny (bez dodatku cukru, słodzików, barwników, mleka w proszku).
Ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci.
Dostępny w poręcznej butelce o pojemności 400 g.
Ten smak Robicolosalną różnicę
Więcej kulinarnych wariacji z kefirem na
www.kolosalnaroznica.pl
Kefir bez laktozy z bakteriami probiotycznymi L. rhamnosus
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
Cechy: produkt polski
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g