Przechowywać w temp. +4°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Pasztet belgijski Drosed ma mocny, zdecydowany smak i przy tym - delikatną jak krem konsystencję. Jego główne atuty to oryginalny smak wątróbki i wyjątkowo łatwe smarowanie. Na pewno pokochają go wielbiciele wątróbki smażonej.
Drosed
Podlaski Ulubiony od 1977
Pasztet belgijski drobiowo-wieprzowy. Konserwa sterylizowana.
woda
wątroba z kurcząt 24%
tłuszcz wieprzowy 18%
serca z kurcząt 12%
skórki z kurcząt 6%
cebula
kasza manna (z pszenicy)
mleko w proszku
sól
mieszanka przyprawowa ,,Belgijska'' (warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, pietruszka liść, cykoria), hydrolizat białka kukurydzianego, maltodekstryna, wzmacniacz smaku: E 621)
białko sojowe
przyprawy
cukier
przeciwutleniacz: E 316
serwatka w proszku (z mleka)
substancja konserwująca: E 250
Zawiera: mleko, soja, pszenica
| w 100 g produktu: |
---|
wartość energetyczna: | 873 kJ/211 kcal |
tłuszcz: | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 7,0 g |
węglowodany: | 2,6 g |
w tym cukry: | 0,9 g |
białko: | 8,0 g |
sól: | 1,2 g |
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 100
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: DROSED SA
DROSED SA,
08-110 Siedlce,
ul. Sokołowska 154