Makarony Polskie Makaron zacierka 2-jajeczna 250 g

Nowy produkt

3,39 zł

13,56 zł / kg

5903077000018

szt.

Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Makaron 2-jajeczny zacierka.
Wyprodukowano w Polsce
Jednostka miaryszt.
mąka pszenna
masa jajowa pasteryzowana (9 %)
przyprawa: kurkuma
Zawiera: jaja, pszenica
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1558 kJ/367 kcal
Tłuszcz2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,7 g
Węglowodany75 g
w tym cukry2,4 g
Białko12 g
Sól0,02 g

Wymiar liczbowy: 250
doskonała do zup: mlecznej, jarzynowej, pomidorowej, grzybowej
czas gotowania 9-15 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 9-15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać. Dokładny czas gotowania dostosować do indywidualnych preferencji co do twardości ugotowanego makaronu. Od temperatury otoczenia

Producent: Makarony Polskie SA

Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a,
35-082 Rzeszów
www.makaronypolskie.pl

Ostatnio oglądane