Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Makaron 2-jajeczny zacierka.
Wyprodukowano w Polsce
mąka pszenna
masa jajowa pasteryzowana (9 %)
przyprawa: kurkuma
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1558 kJ/367 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 75 g |
w tym cukry | 2,4 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,02 g |
Wymiar liczbowy: 250
doskonała do zup: mlecznej, jarzynowej, pomidorowej, grzybowej
czas gotowania 9-15 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 9-15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać. Dokładny czas gotowania dostosować do indywidualnych preferencji co do twardości ugotowanego makaronu. Od temperatury otoczenia
Producent: Makarony Polskie SA
Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów
www.makaronypolskie.pl