Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Współpracujemy z polskimi rolnikami.
Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Przepis dla Ciebie!
Kokardki z cukinią i serem halloumi
Składniki:
makaron Lubella Kokardki 200 g
cukinia 0,5 sztuki
ser halloumi 0,5 kostki (ok. 100 g)
sos Pesto Rosso:
+ pół słoika suszonych pomidorów w oleju (razem z olejem)
+ parmezan lub inny twardy ser 100 g
+ garść pestek lub orzechów
+ 1 ząbek czosnku
+ szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki i sos!
Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu. Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor. Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę. W razie potrzeby dodaj więcej oleju z pomidorów.
Połącz i ciesz się smakiem!
Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z cukinią i serem.
Smacznego!
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Makaron kokardki.
Produkt może zawierać
jaja i
soję.