Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Trzymacie Państwo w rękach Ryż Brązowy marki Britta, który jest jednym z najmniej przetworzonych i najbardziej wartościowych ryżów na świecie. Z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, zachowuje zarodek i warstwę przylegająca do nasiona, dzięki czemu zachowuje więcej składników odżywczych. Ryż Brązowy gotuje się nieco dłużej a ugotowany ma lekko kleistą strukturę. Cenią go konsumenci zdrowej żywności i wegetarianie. Polecany do potraw mięsnych, dań z sosami oraz dań typu casserole.
Jakość Britta
Britta - wysmakowana w każdym ziarenku
Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek.
Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa.
Britta Ryż jaśminowy - Śnieżnobiały ryż o smukłych ziarnach. Doskonały do potraw kuchni klasycznej i azjatyckiej.
Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu
Danie dla 2 osób.
Składniki:
1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta, 2 filety z tuńczyka, 50 g marynowanych kaparów, 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 cytryna, ok. 100 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, bazylia do dekoracji.
Sposób przyrządzania:
Opłucz filety z tuńczyka, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Nagrzej piekarnik do temperatury 160 °C. Piecz przez około 35 minut. Ugotuj Ryż Brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. Sos: kapary drobno posiekaj. Śmietanę lub jogurt gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Wrzucaj kapary, delikatnie mieszając. Dopraw pieprzem i limonką do smaku. Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami z cytryny oraz listkami bazylii.
Ryż brązowy.
Produkt może zawierać gluten.
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu.