Sposób gotowania:
Wsypać zawartość torebki do miski.
Zalać wrzącą, osoloną wodą na ok. 0,5 cm ponad poziom kaszy.
Przykryć naczynie, odczekać 5 minut i wymieszać.
Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza kuskus to drobna kaszka otrzymywana z pszenicy twardej, która poddawana jest gotowaniu na parze. Dzięki temu, jej późniejsze przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Jest doskonałym źródłem białka i błonnika.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana
Cenos Ryż jaśminowy
Grillowany kurczak
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 30 minut + czas marynowania mięsa.
Składniki: 8 polędwiczek z kurczaka, orzeszki nerkowca 150 g, owoc granatu, rodzynki 100 g, świeże listki mięty, olej, łyżka miodu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, imbir.
Przygotowanie: W miseczce przygotowujemy marynatę do kurczaka. W niewielkiej ilości ciepłej wody rozprowadzamy łyżkę miodu. Dodajemy trzy łyżki oleju, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i imbir do smaku. Marynatą zalewamy polędwiczki z kurczaka i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Orzeszki nerkowca prażymy na patelni. Na rozgrzanej patelni grillowej smażymy polędwiczki z kurczaka. Mięso podajemy z kaszą kuskus. Posypujemy je rodzynkami, uprażonymi orzeszkami, pestkami granatu i drobno posiekanymi listkami mięty.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Kuskus kasza błyskawiczna z pszenicy