Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej smacznych inspiracji na www.przepisy.pl
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska! 
 Razem wprowadzamy zmiany na talerzu. To proste! Jedzmy różnorodnie, ograniczajmy ilość mięsa i sięgajmy po warzywa! Te zmiany mają duże znaczenie, bo pomagają przywracać Ziemi bioróżnorodność, zmniejszać emisję szkodliwych gazów, oszczędzać cenną wodę oraz ratować zagrożone gatunki roślin i zwierząt!
 Jedz to, co dobre!
Uda z kurczaka z warzywami 
 Składniki (5 porcji)
 - 700 g udek z kurczaka
 - 200 g szalotek (kostka ok. 3 cm)
 - 200 g czerwonej papryki (kostka ok. 2 cm)
 - 300 g ziemniaków (półplastry)
 - 1 opak. Przyprawy do mięs z czosnkiem Knorr 
 Przygotowanie:
 1. Pokrój warzywa i razem z mięsem oprósz przyprawą i umieść na blasze z pergaminem.
 2. Piecz w 180°C przez ok. 55 min. 
 Tip: Cytrusowy aromat uzyskasz, dodając plastry z 1 cytryny. 
 Klopsy 
 Składniki (4 porcje)
 - 500 g mięsa mielonego
 - 1 bułka
 - 3 łyżki Przyprawy do mięs z czosnkiem Knorr
 - 1 jajko
 1 cebula (kostka)
 - 400 g pomidorów pelati
 - 3 łyżki oleju
 - 1 łyżka mąki pszennej
 - ½ łyżeczki Pierzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr 
 Przygotowanie
 1. Namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę połącz z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawą.
 2. Zrób małe mięsne kulki, obtocz je w mące, obsmaż i odstaw na bok.
 3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij i dodaj pomidory oraz mięsne kulki.
 4. Duś całość przez ok. 3 mín. Dopraw do smaku pieprzem i o ile uznasz to za koniecznie szczyptą soli i cukru. 
 Tip: Dla urozmaicenia dodaj podsmażoną cukinię i paprykę.
Przyprawa do mięs z czosnkiem.
Może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, jaja, seler, soję i gorczycę.