Przechowywać w suchym miejscu.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Żeberka z sosem czosnkowym
Dla 2 osób:
2 płaty żeberek, 2 łyżki przyprawy do Żeberek Kotányi, 3 łyżki wody, 1 łyżka miodu, 3 łyżki oleju roślinnego, 3 łyżki Crème Fraîche, 1 posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, odrobina białego octu balsamicznego.
Przygotowanie:
Zamarynuj żeberka w mieszance przygotowanej z przyprawy do żeberek, wody, miodu i oleju.
Posmaruj żeberka marynatą i odstaw na noc do lodówki.
Piecz żeberka w piekarniku lub na grillu, aż staną się chrupiące.
Dodaj do sosu pozostałe składniki, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przyprawa do żeberek, z miodem, mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com