Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Hamburgery z grilla
Składniki:
- 800 g antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Cebuli suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- łyżeczka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania przyprawy Grill klasyczny Prymat,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 5 dużych pszennych bułek,
- Musztarda sarepska Prymat.
Przygotowanie:
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać 3 łyżki musztardy, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz przyprawę Grill klasyczny. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony i odstawić na kilka minut. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć ulubione warzywa, mięso oraz przykryć górną połową bułek.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć
Marynując mięsa na grilla, pamiętaj, aby kawałki były jednakowej grubości. Wówczas będziesz mieć gwarancję, że marynata wchłonie się równomiernie we wszystkie kawałki.
Przyprawa Grill klasyczny - suszona mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.