FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg filetów z kaczki
4 łyżeczki Marynaty staropolskiej do miesi drobiu Kamis
500 ml soku z pomarańczy
½ łyżeczki pieprzu młotkowanego Kamis
250 ml śmietany 36 %
1 pomarańcza
1. Piersi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ponacinaj delikatnie skórę, następnie oprósz przyprawą od strony mięsa, odstaw na 2 godz.
2. Na suchej zimnej patelni ułóż piersi skórą do dołu, podgrzewaj powoli, aby tłuszcz się wytapiał, smaż na średnim ogniu ok. 5 min aż uzyskają złoty kolor, przewróć i smaż jeszcze 2 min.
3. Piecz 1 godz. w temperaturze 90 °C.
4. Sok gotuj razem z pieprzem w rondelku aż czterokrotnie zmniejszy objętość, dodaj śmietanę, gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodaj filety z pomarańczy.
5. Kaczkę pokrój w plastry, podawaj z sosem.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce
przyprawy (czosnek (25,5 %), GORCZYCA biała, kolendra, owoc jałowca, cebula, papryka słodka, pieprz czarny (3,5 %), chili, liście laurowe, ziele angielskie)
sól
zioła (majeranek (3,5 %), bazylia (2,3 %), oregano)
kwas: kwas cytrynowy
cukier
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera
| Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1090/260 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 32 g |
w tym cukry | 7 g |
Białko | 11 g |
Sól | 21,5 g |
Wymiar liczbowy: 20
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: McCormick Polska S.A.
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska