FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Polędwiczka pieczona z miodem
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
800 g polędwiczek wieprzowych
4 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis
2 łyżki oleju
4 łyżki miodu
2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis
1 łyżeczka musztardy dijon Kamis
2 łyżki drobno posiekanych pistacji
1. Polędwiczki oczyść, natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego, posmaruj olejem, odstaw na 1 godzinę, następnie obsmaż na patelni po obu stronach.
2. Miód wymieszaj z octem i musztardą.
3. Tak przygotowaną glazurą posmaruj polędwiczki, piecz przez ok. 1 godzinę w temperaturze 90 °C.
4. Przed podaniem pokrój w plastry, posmaruj pozostałą glazurą. Posyp pistacjami.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce
przyprawy (czosnek (20 %), GORCZYCA biała, kminek, kolendra (7 %), papryka słodka, chili)
sól
zioła (majeranek, cząber (3,6 %), rozmaryn)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera